Haberler

1001 Çocuk 1001 Dilek 2017

13-04-2017

Birbirinden farklı, bağımsız, minik yüreklerinde koca koca dünyalar, zayıf omuzlarında savaşın yükünü taşıyan tam 1001 çocuk...

15. kez dilekler tutuluyor...

\"1001
Ve şimdi, dilekler gerçekleştirilmeyi bekliyor...
Bu yıl savaşın çocukları dilek tutuyor. Yaşantılarını, sıkıntılarını, sevinçlerini, kederlerini, isteklerini, gelecekten beklediklerini, hayallerini, umutlarını kısaca her şeylerini birkaç satırla bir mektup sayfasına yazıyor.
Mektup yazarken duydukları heyecanın bin katı bir umutla gönderiyorlar Deniz Feneri’ne.

Savaşın Çocukları Dileklerini tutacak

Deniz Feneri Derneği 15 yıldır devam eden ve geleneksel hale gelen 1001 Çocuk 1001 Dilek projesi ile binlerce çocuğun hayal dünyasına yardımın ellerini uzatıyor. Bu yıl savaş mağduru çocukların dileklerine kulak veriyoruz. Irak, Suriye, Filistin ve Türkiye'de bulunan savaş mağduru çocuklara tutturduğumuz dilekleri gerçekleştiriyoruz.
Dernek, 1998 yılında kurulduğu günden bu yana yoksulluğun, çaresizliğin, kimsesizliğin ve yalnızlığın karşısında ürettiği projeler ile toplumsal ve bireysel yaralara merhem oluyor.

\"Mutlu

1001 Çocuk 1001 Dilek Projesiyle,
Siz el uzattınız, biz çocuklara ulaştırdık.
Şimdi size yeni mesajlar iletiyoruz.

Dünyanın bütün çocuklarını kucaklayan 1001 Çocuk 1001 Dilek projesinde çocuklar, hayatlarını, yaşantılarını, sıkıntılarını, sevinçlerini, kederlerini, isteklerini, gelecekten beklediklerini, hayallerini, umutlarını kısaca her şeylerini bir mektupla Deniz Feneri'ne yolluyorlar.

1001 Çocuk 1001 Dilek’17
Bu yıl 1001 Çocuk 1001 Dilek Projemizi savaş mağduru çocuklar için gerçekleştiriyoruz. Irak, Suriye, Filistin ve Türkiye'de bulunan savaş mağduru çocuklara tutturduğumuz dilekleri gerçekleştiriyoruz.
1001 savaş mağduru çocuğa “iyilik ne demektir, en büyük hayalin nedir, dileğin nedir” diye sorduk. Onlar da henüz hiç kirlenmemiş kalplerinden geçen cevapları kâğıda döktüler.
Hepsinin kendisine ait farklı bir dünyası, içine kocaman dünyalar sığan küçücük kalpleri var.



Deniz Feneri'ne ulaşan dilek mektupları tek tek okunarak internet sitemizde yayınlandı.
Şimdi sizleri bu minik yüreklerin dileklerini gerçekleştirmeye davet ediyoruz.
Bu yıl 15. kez uygulanan proje kapsamında şimdiye kadar 30.000 çocuğun dileği gerçek oldu.

Tüm Dünya Çocuklarına Açık
Yıllar içinde Pakistan, Nijer, Endonezya / Açe, Makedonya, Filistin / Gazze, Lübnan, Irak, Kırım ve Bosna’dan da dilek mektupları ulaştı ve dilekler sahipleri ile buluştu. Bu ülkelerden çocuklar Türkiye’ye getirildi, konuk edildi. Ülkeler arası iyilik elçisi oldu onlar. Ülkemizden mutluluk, sevinç ve neşe götürdüler ülkelerine.

Dilekler Sizi Bekliyor
Siz de www.1001dilek.com adresinden yüzlerce çocuğun tertemiz duygularını, umutlarını okuyup dilekleri gerçekleştirebilirsiniz. Haydi, hep birlikte tüm çocukların hayallerine ışık olalım, dileklerini hep beraber gerçekleştirelim ve onları sevindirelim.

Toplam